категорії: блоґ-запис

Гурт Motorama підірвав столицю нордичними мотивами

теґи: Galway, Motorama, Sullivan Room Kiev

Motorama – російський гурт, що працює у напрямку пост-панк. Утворився 6 років тому у  Ростові-на-Дону. Складається з 5ти осіб: Владислав Паршин (вокал, гітара), Ірина Марченко (бас), Максим Поліванов (гітара), Олександр Ниряльщик (клавіші), Роман Бєлєнькій (ударні).

MOTORAMA

За цей час у команди зібралось достатньо прихильників як на батьківщині так і в усій Європі. Саме тому Motoramівців позиціонують як учасників одного з найвідоміших незалежних гуртів Росії. У 2010му їхній дебютний лонглей "Alps" заняв 2ге місце за підсумками голосування на Look At Me у номінації "Російський запис року". Саме його гурт презентував українцям 2го березня у клубі Sullivan Room.

Перший концерт Motoramи запам'ятався киянам драйвом та шаленством. Було помітно, що на колектив давно чекали. Про це свідчив як і до неможливості заповнений клуб, так і реакція шанувальників на кожну композицію. Концертна програма складалась із виступу 2х гуртів, розігрівали публіку дрімпопщики з Москви Galway. Хлопці презентували свій новий альбом "Mria" проте, як би не викладався молодий колектив публіка не приховувала, що прийшла саме на Motoramy.

MOTORAMA

До речі про публіку, того вечора я зрозуміла, що гурт заслужено називають "улюбленцем хіпстерів". Здебільшого молодь якщо відверто і не зачислювала себе до цієї субкультури, то підпадала під визначення за зовнішніми ознаками.

MOTORAMA

Пост-панк від Motoramи почався композицією Northen Seaside. Прихильники почувши знайомий трек підібралися ближче до сцени і до закінчення концерту утримували свої позиції. Протягом вечора  колектив не спілкувався зі своїми шанувальниками, та це не створювало бар'єру:  музика звучала красномовніше від будь-яких слів, та й стиль в якому грає Motorama не сприяє балакучості.

MOTORAMA

Здавалось, холодні мотиви Арктики, які були у вокалі Владислава Паршина трансформувались у підривну суміш та змусили усіх танцювати, вигукувати, аплодувати. Приміщення концерт-холу скидалось на місце вивільнення емоцій. З кожною піснею ставало все менше людей, які лише слухали. За вечір прозвучали треки Warm Eyelids,  Wind In Her Hair,  Compass, One Moment, Empty Bed, легендарна  Alps,  Ghost,  Anchor  та декілька нових композицій.

MOTORAMA

Завершився вистув у стилі пост-панку –  хлопці дограли трек і мовчки зійшли зі сцени. Щоправда після була невеличка автограф-сесія, тому не можна сказати, що шанувальники не мали змоги потиснути руку своїм кумирам.

MOTORAMA

Після Києва колектив поїхав на Схід. Наступного дня музика із скандинавським відтінком звучала у Дніпропетровську, а завершився український тур у Донецьку.